Sursa imagine: tvrmoldova.md

Despre ce au vorbit Silvia Radu și Raed Arafat

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale Silvia Radu a avut sau are în aceste momente o întrevedere cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, Raed Arafat. Radu a postat câteva fotografii pe pagina sa de Facebook, menţionând că scopul acestei întrevederi este de a prelua toate experienţele bune de la cei din România.

„Împreună cu domnul Harabagiu (n.r. Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI)  am venit să ne vedem şi să discutăm cu domnul Arafat, “părintele" SMURD din România. Vreau să preluăm toate experienţele bune, toate cunoştinţele în domeniul situaţiilor de urgenţă, altfel încât să îmbunătăţim activitatea Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească.

Vom intensifica colaborarea cu domnul Arafat, cu structurile similate din România, pentru a putea ajunge în scurt timp la performanţele pe care ei le-au obţinut”, a scris ministra Sănătăţii.

Raed Arafat s-a născut în Damasc în data de 24 mai 1964 , dar a crescut în Nablus (Siria). La vârsta de 16 ani a ajuns în Piteşti, România, după câteva încercări de a studia medicina în diferite ţări străine. România a fost singura ţară care i-a permis şederea pe teritoriul ei

Raed Arafat este intemeietorul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din Romania (SMURD), la Târgu Mureş, fiind cel mai modern centru de interventii de urgenţă din ţară.

Medic specialist în anestezie terapie intensiva (ATI), Arafat a pus bazele SMURD Tîrgu Mureş în anul 1991, reuşind astfel să implementeze în România ideea de serviciu de urgenţă cu paramedici.

Autor: tvrmoldova.md
21.10.2018 Actual
506
0

Comentarii 0