Sursa imagine: ipn.md

Manual video-digital la limba și literatura română

Un manual video-digital la limba și literatura română, pentru clasele a X-a, XI-a, și a XII-a, elaborat de către Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, este promovat în rândul profesorilor şi a elevilor. Potrivit unui comunicat de presă citat de IPN, manualul este un produs revoluționar, de interes general și poate fi găsit pe ww.literaturaromana.md.

Manualele video-digitale nu exclud manualele tipografice, ci vin în ajutorul acestora. Conținutul manualelor video-digitale include texte literare în versiunea tipărită, dar și citirea artistică în versiune audio a textelor de către actori. În manual se regăsesc filmate fragmente din piese, recitaluri, ecranizarea și animația operelor literare. La fel, sunt incluse fragmente din filme artistice românești, noțiuni de teorie și critică literară, comentariile criticilor literari. Manualul mai include biografiile scriitorilor, interpreților, regizorilor şi actorilor, caricaturi și fapte amuzante legate de autori, sarcini didactice și exerciții interactive cu elemente de grafică și animație.

Potrivit DGETS, fiind interactive, manualele dau posibilitate profesorilor și elevilor să studieze disciplina cu utilizarea tehnicilor activ-participative. Caracterul interactiv, digital, artistic, atractiv al manualelor ajută liceenii să însușească materia mai rapid, mai eficient. Direcția Generală Educație, Cultură, Tineret și Sport consideră că manualul este oportun a-l implementa în instituțiile de învățământ.

Autor: IPN
21.10.2018 Actual
472
0

Comentarii 0