Sursa imagine: radiochisinau.md

Elevii mai multor licee din Chișinău au salubrizat Cimitirul Eroilor

Sute de elevi de la mai multe liceele din capitală, precum Gheorghe Asachi, Constantin Sibirschi, Vasile Alexandri, Ion Creangă, au făcut ieri curăţenie în Cimitirul Eroilor. Acţiunea a fost organizată de Comitetul de Salvare a Cimitirului Eroilor, Organizaţia „Veteranilor de război” şi „Unirea ODIP”.

„Vrem un mediu mai curat şi ne pare rău că aşa locuri importante sunt în dezastru şi murdărie”, „Strângem gunoaiele din acest cimitir. Îi stimăm pe apărătorii noştri”, „Da, am reuşit să găsesc seringi folosite, sticle de bere”, „Nu e chiar demn de moldoveni”, au declarat elevii voluntari.
 
„Aceşti copii vor strânge absolut toate gunoaiele care s-au adunat timp de câteva luni, şi a aduce acest cimitir în regula care este posibilă astăzi, deoarece multe încă s-ar mai cere în afară de salubrizare. Sunt pensionar. Sufletul nu e împăcat când vede iată, toată mizeria asta”, a declarat directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatâi.
 
„Îl adunăm în saci sau în unele cazuri, când era mai multă mizerie decât acum, îl încărcam în tractoare”, a relatat fondatorul comitetului de salvare a „Cimitirului Eroilor”, Vasile Zaiaț.
 
„Fiecare participant ştie exact ceea ce are de făcut. Pentru că este foarte important să avem mereu vie, memoria ostaşilor noştri, căzuţi pe câmpul de luptă, cu moarte de erou”, a declarat liderul „ODIP”, Vlad Bilețchi.
 
În Cimitirul Eroilor îşi dorm somnul de veci ostaşi din 18 state ale Europei, participanţi la cele două războaie mondiale.
Autor: trm.md
21.10.2018 Actual
503
0

Comentarii 0