Sursa imagine: mediafax.ro

VIDEO // O femeie-pilot a reușit să aterizeze „în lateral” un avion Boeing 757, în plină furtună

Ai fost vreodată într-un avion care a aterizat în lateral? Probabil că nu, pentru că se întâmplă foarte rar ca piloţii să ia o asemenea hotărâre.

Şi totuşi, acest lucru s-a întâmplat unui Boeing 757-200 al companiei TUI care a realizat săptămâna trecută o aterizare spectaculoasă pe aeroportul din Bristol, în Marea Britanie, scrie CNN.
 
Furtuna Callum a produs săptămâna trecută rafale de vânt şi furtuni puternice în anumite părţi ale Marii Britanii, aşa că pilotul avionului, căpitanul Brenda Riepsaame Wassink, a trebuit să recurgă la măsuri extreme pentru a asigura aterizarea în siguranţă.
 
Pilotul a folosit o tehnică numită crabbing pentru a aduce pe sol avionul. Botul avionului a fost ţinut în vânt până înainte să atingă pista, iar apoi direcţia aeronavei a fost aliniată cu cea a pistei. Este o tehnică învăţată de piloţi încă de la începutul carierei, dar care este cu atât mai dificilă cu cât vântul bate mai tare.
 
În timpul manevrei, aripile avionului pot fi văzute îndoite în sus şi în jos, deoarece sunt afectate de rafalele puternice ale furtunii.
 
"Suntem foarte mândri de căpitanul Brenda Riepsaame Wassink", a spus compania aeriană. Wassink, 35 de ani, lucrează pentru TUI Airways din 2005 şi a devenit căpitan în 2017. 
 
Autor: Mediafax
21.10.2018 Actual
515
0

Comentarii 0