Sursa imagine: publika.md

Delegația rusă la CUC are un nou atașat militar

În ajun, în cadrul şedinţei Comisiei Unificate de Control (CUC), colonelul Andrei Pribîtkov, atașat militar și aero pe lângă Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, dar și asistentul superior al acestuia, colonelul Alexei Makarov, au fost aprobați în calitate de membri ai delegației Federației Ruse la CUC.

Potrivit surselor din cadrul Biroului pentru Reintegrare, citate de Infotag, noua şedinţă a CUC a început cu un minut de reculegere în memoria tinerilor decedați în urma tragediei care s-a produs la 17 octombrie într-o instituție de învățământ din orașul Kerci.
 
După numirea noilor membri, Comandamentul Militar Întrunit a prezentat rapoartele săptămânale privind situația din Zona de Securitate pentru perioadele 19-25 septembrie și 10-16 octombrie.
 
În cadrul discuțiilor, delegația Republicii Moldova a reiterat, într-o declarație, mesajul său despre necesitatea sporirii eficacității mecanismelor și procedurilor de control a situației în Zona de Securitate de către Forțele Mixte de Pacificare.
 
În altă ordine de idei, delegația Republicii Moldova „a combătut, prin argumente, încercarea structurilor transnistrene de a induce în eroare opinia publică mușamalizând exercițiile militare desfășurate în Zona de Securitate, inclusiv cu forțarea Nistrului”.
 
În acest context, delegația Republicii Moldova a chemat componentele Comisiei să oblige Comandamentul Militar Întrunit și Statul Major al Forțelor Mixte de Pacificare de a întreprinde toate măsurile prevăzute de cadrul normativ pentru neadmiterea pătrunderii neautorizate în Zona de Securitate a structurilor militare și paramilitare neatribuite Forțelor Mixte de Pacificare.
 
Șeful delegației transnistrene, Oleg Beleakov, și-a exprimat satisfacția față de completarea delegației ruse, menționând că „în ultimele 16 luni aceasta a activat în componenţă restrânsă, deoarece reprezentanții atașatului militar au fost expulzați din Republica Moldova”.
Autor: Infotag
19.10.2018 Actual
667
CUC
0

Comentarii 0