Sursa imagine: parlament.md

Adunarea Parlamentară NATO va continua să sprijine R. Moldova

Adunarea Parlamentară a NATO va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de modernizare a țării. Declarația a fost făcută de Președinta Adunării Parlamentare a NATO, Rasa Jukneviciene la întrevederea cu delegația Parlamentului la AP NATO.
 
La discuții au participat deputații Mihai Ghimpu, Președintele delegației, Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov.
 
Principalele subiecte discutate în cadrul întrevederi au vizat evoluțiile din Republica Moldova, situația din regiune, aspecte legate de asigurarea securității și stabilității.
 
Președintele delegației Parlamentului la AP NATO, Mihai Ghimpu a mulțumit pentru asistenţa oferită până în prezent țării noastre în implementarea reformelor, în consolidarea capacităţilor de securitate şi apărare ale ţării noastre, precum şi edificarea capacităţilor necesare pentru a răspunde noilor riscuri şi provocări. 
 
Deputatul Dumitru Diacov a apreciat relațiile constructive pe care le are țara noastră cu AP NATO, precizând că Republica Moldova trebuie să fie un furnizor de stabilitate în Europa și să mențină bune relații cu toate țările vecine. Dumitru Diacov a invitat Adunarea Parlamentară a NATO să delege o misiune de observatori la alegerile parlamentare de anul viitor din Republica Moldova.
 
La rândul său, Artur Reșetnicov a menționat că Republica Moldova este deschisă pentru a prelua expertiza și experiența țărilor membre ale AP NATO în diferite domenii, în special la nivel legislativ, iar vizita înaltului oficial constituie un nou impuls pentru dezvoltarea relațiilor între Republica Moldova și AP NATO.
 
Președinta Adunării Parlamentare a NATO, Rasa Jukneviciene a încurajat Republica Moldova în continuarea reformelor, precum și în desfășurarea mai multor inițiative pentru fi mai vizibilă în cadrul AP NATO.
 
De asemenea, Rasa Jukneviciene a fost salutată cu aplauze de plenul Parlamentului la ședința plenară de astăzi. 
 
Președinta Adunării Parlamentare a NATO, Rasa Jukneviciene  efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 17 – 19 octombrie. Din componența delegației mai face parte Secretarul General al AP NATO, David Hobbs. 
Autor: HotNews
Sursa: parlament.md
18.10.2018 Actual
628
0

Comentarii 3

 • timofei:

  ajutati-ne sa scapam de ocupanti!!!

  18.10.2018 18:38
 • Inga:

  cred ca totusi exista progrese in Moldova daca si NATO ne sustine,.

  18.10.2018 19:28
 • Ungureanu:

  Da ce caută Ghimpu, trădătorul, în această fotografie?
  După ce și-a arătat adevărata față, afară cu el din parlament!
  E un gunoi!

  18.10.2018 23:45