Sursa imagine: border.gov.md

Țigări de contrabandă la frontiera moldo-română

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești 2 împreună cu câinele de serviciu Nero au dejucat planurile unei persoane cu dublă cetățenie, descoperind 5.800 de țigarete ascunse în mijlocul de transport. Incidentul a fost înregistrat, astăzi, 18 octombrie pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

În jurul orei 02:30, la linia de control s-a apropiat un autoturism de model BMW, la volanul căruia se afla un bărbat originar din satul Slobozia Mare, raionul Cahul. Conducătorul auto s-a legitimat pentru autorizarea trecerii frontierei de stat ca cetățean al României. În timp ce aștepta să-i fie restituite documentele de călătorie, au fost întreprinse verificări suplimentare asupra mijlocului de transport în urma suspiciunilor create de către acesta. Polițiștii de frontieră au apelat la ajutorul patrupedului Nero, care a semnalat ceva dubios la aripa din spate a mașinii.
 
În consecință, au fost depistate și scoase la iveală pachete cu țigări de diverse mărci care numărau 5.800 de țigarete. Audiat, bărbatul în vârstă de 40 ani nu a dorit să comunice detalii.
 
Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au luat măsura ridicării ţigaretelor în vederea confiscării și continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor. Făptașul va fi amendat contravențional.
Autor: HotNews
18.10.2018 Actual
355
0

Comentarii 0