Sursa imagine: army.md

Moldova şi Turcia au semnat un nou acord de colaborare în domeniul instruirii militare

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a încheiat un acord de colaborare în domeniul instruirii militare cu Statul Major General al Republicii Turcia.

Documentul a fost semnat miercuri, 17 octombrie curent, de ministrul Eugen Sturza şi omologul său turc, Hulusi Akar, în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la sediul Guvernului.
 
Tratatul reglementează, pe lângă domeniile de cooperare existente, aspecte ce vizează instruirea personalului în academii militare medicale şi şcoli militare de cartografiere, schimbul reciproc de studenţi și cadre didactice între instituţiile de învăţământ, participarea la exerciţii militare comune, cooperarea în aspecte de instruire în domeniul logisticii, medicinii militare şi sănătăţii, precum şi schimbul de informaţii despre procesele judiciare militare.
 
Documentul substituie Acordul suplimentar în domeniul instruirii militare, semnat la 15 august 2001, la Ankara, aplicabil în prezent.
 
Scopul noului Acord este de a reglementa mai clar și multidimensional procesul de organizare şi desfăşurare a instruirii în instituţiile de învăţământ militare ale Republicii Moldova şi Turciei.
Autor: HotNews
18.10.2018 Actual
310
0

Comentarii 0