Sursa imagine: mediafax.ro

Klaus Iohannis va prezenta în Parlamentul European viziunea României privind viitorul UE

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 23 octombrie a.c., la Strasbourg, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene, în cadrul căreia va susţine o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul UE.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 23 octombrie a.c., la Strasbourg, Republica Franceză, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene. Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.
 
Potrivit sursei citate, participarea preşedintelui României la acest eveniment are loc în contextul seriei de dezbateri privind viitorul Uniunii Europene, la care sunt invitaţi şefii de stat şi guvern din statele membre ale Uniunii.
 
„Această iniţiativă a fost lansată în ianuarie 2018 şi va continua până la sfârşitul mandatului actualului Parlament European, în mai 2019. În cadrul dezbaterii din plen, vor mai susţine intervenţii preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precum şi liderii grupurilor politice din Parlamentul European”, se mai arată în comunicat.
 
Cu ocazia vizitei la Strasbourg, mai informează Preşedinţia, preşedintele României va avea o întrevedere cu Preşedintele Antonio Tajani. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va participa la o întâlnire de lucru alături de Preşedintele Parlamentului European, Preşedintele Comisiei Europene, Reprezentantul Preşedinţiei austriece la Consiliul Uniunii Europene şi liderii grupurilor politice din PE.
Autor: Mediafax
17.10.2018 Actual
742
0

Comentarii 0