Sursa imagine: ziuaconstanta.ro

Chişinăul solicită Tiraspolului să nu împiedice libera circulaţie a elevilor şi profesorilor

Chişinăul solicită anularea ,,sistemului de notificare” pentru elevi, părinţii acestora şi profesorii şcolilor cu predare în grafie latină în contextul liberei circulaţii. În cadrul reuniuni grupurilor de lucru pentru educaţie, în formatul experţilor, care a avut loc la Tiraspol, Chişinăul a propus revizuirea stadiului de implementare a Deciziei protocolare cu privire la funcţionarea şcolilor cu predare în grafie latină, semnat la finele anului 2017.

Partea moldovenească a insistat în procesul de negocieri că unele dintre angajamentele asumate nu sunt realizate de către Tiraspol, or Chișinăul a solicitat expres revizuirea tarifelor pentru apă, canalizare și energie termică similar tarifelor altor școli din regiune.
  
Potrivit unei inițiative, cei 1500 de elevi din școlile cu predare în limba română trebuie să circule liber, să fie excluși din contextul politic și să fie preocupați de educație, fără aplicarea în privința acestora a sistemului de notificare. Chișinăul a reiterat această inițiativă și a insistat asupra faptului că soluționarea acestei probleme se tergiversează.
Autor: trm.md
17.10.2018 Actual
631
0

Comentarii 0