Sursa imagine: Facebook

Blogger: Presa nu s-a isterizat în timpul vizitelor lui Merkel și Joe Biden, deoarece la putere era Vlad Filat

Presa afiliată opoziție de la Chișinău aplică duble standarde, atunci când relateazăm despre măsurile sporite de securitate, aplicate în timpul vizitei președinteui Turciei, Recep Erdogan, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc.

El explică de ce jurnaliștii cu simpatii politice nu au tratat la fel și vizita la Chișinău a Cancelarului Gemaniei, Angela Merkel, dar și a vicepreședintelui SUA, Je Biden, din 2012 și, respectiv, 2011.

”Despre ceea ce se făcea în oraș atunci „presa” nu a scris, pentru ca la putere era unul dintre cei de la care „presa” sugea în sens direct și indirect. Acum „presa” face zarvă de mai mare dragul sa te uiți la ea. Parcă-s niște gâște la toloaca de la intrarea în Pădurea Domnească”, a scris Luchianiuc, într-un articol publicat pe blogul său.

Amintim că măsuri sporite de securitate, similare cu cele de acum, au fost aplicate și în data de 22 august, în timpul vizitei oficiale la Chișinău a Cancelarului german Angela Merkel. Traseul pe carde l-a parcurs Angela Merkel a fost securizat la maxim. Gurile de canalizare au fost sudate, iar gropile - plombate. Zeci de agenţi de securitate moldoveni şi germani au asigurat paza Cancelarului, iar pe unele clădiri au stat lunetişti.

Acțiuni identice au fost întreprinse și în data de 11 martie 2011, atunci când în Moldova a venit fostul vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Atunci au fost a mobilizați peste 3.000 de poliţişti şi gărzi de corp, care au colaborat  cu cel puţin 100 de angajaţi ai serviciilor speciale americane.

Autor: SV
17.10.2018 Opinii
1544
0

Comentarii 3

 • Mihai:

  De ce nu se scrie concret care presa : JurnalTV, Unimedia, Agora, ZDG etc.

  17.10.2018 12:01
 • Dorin:

  Masurile de seucritate intreprinse sunt necesare si cerinte din ambele parti, iar ce tine de presa e deja obisnuit ca latra la comanda in deosebi alde TV8 si Jurnal.

  17.10.2018 12:14
 • Ungureanu:

  E o chestie de protocol. Toate aceste norme de securitate, din timp, sunt cerute și aplicate.
  Și Sandu are pază (deși, la ce i-ar trebui și cu ce-l plătește, că e șomeră? Și Năstase are pază. Iarăși - e șomer. De ce?) dar dacă ei în partid consideră că e necesar, înseamnă că e necesar.

  17.10.2018 13:26