Sursa imagine: moldpres.md

Investiții destinate proiectelor din domeniul energiei regenerabile, identificate la Chișinău

Programe de finanțare accesibile pentru proiectele  din domeniul energiei regenerabile au fost prezentate ieri în cadrul workshop-ului ”Instrumente de finanțare în domeniul eficienței energetice”, organizat de Agenția pentru Eficiență Energetică. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor Moldova Eco Energetică, ediția a opta, care se desfășoară la Chișinău în perioada 15-18 octombrie.
 
Reprezentanții Băncii Europene pentru Investiții au prezentat proiectul „Finanțarea eficienței energetice în sectorul rezidențial”, care este nou pentru Republica Moldova. Proiectul va fi lansat în primăvara anului 2019 cu un buget total 80 de milioane de euro.
 
Totodată, experții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare au prezentat linia de creditare EU4Business destinată IMM-urilor din Moldova. Agenții economici au posibilitatea de a obține împrumuturi, acordate prin intermediul băncilor partenere locale, cu subvenții de 10-15 la sută și asistență tehnică gratuită. Împrumuturile se acordă companiilor care doresc să implementeze proiecte de eficiență energetică și energie regenerabilă.
 
Participanții la eveniment au avut posibilitatea de a-și prezenta proiectele direct instituțiilor financiare pentru a obține investiții în acest domeniu.
 
Potrivit unui comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică, specialiștii Ministerului Economiei și Infrastructurii au informat publicul țintă despre prevederile noii legi cu privire la eficiența energetică.
 
Moldova Eco Energetică se desfășoară din anul 2011 și este cel mai mare eveniment al anului, care are drept scop promovarea eficienței energetice și utilizării surselor de energie regenerabilă în Republica Moldova.
Autor: Moldpres
17.10.2018 Actual
614
0

Comentarii 0