Sursa imagine: gov.md

Pavel Filip, către noua Ambasadoare a Suediei la Chișinău: Avem nevoie de sprijinul partenerilor pentru continuarea parcursului european al R. Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a felicitat-o astăzi pe noua ambasadoare a Regatului Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, cu ocazia preluării mandatului său în țara noastră.

Premierul a exprimat deschiderea Guvernului pentru continuarea colaborării dintre părți, apreciind rolul important al Suediei în calitate de unul dintre statele inițiatoare ale Parteneriatului Estic.
 
De asemenea, șeful Executivului a mulțumit părții suedeze pentru asistența acordată țării noastre prin finanțarea proiectelor în diverse domenii. În mod special a fost evidențiată contribuția Suediei în crearea primului Centru de Excelenţă în domeniul TIC, dar și suportul acordat în implementarea reformelor și realizarea obiectivului de integrare europeană al țării noastre. „Avem nevoie de sprijinul partenerilor pentru continuarea parcursul european al Republicii Moldova. Vrem și în continuare să ne concentrăm pe nevoile cetățenilor noștri și să continuăm agenda de reforme pe care o avem”, a subliniat Pavel Filip.
 
Ambasadoarea Suediei, Anna Lyberg, a apreciat determinarea Guvernului pentru implementarea agendei de reforme și a spus că Suedia va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova și eforturile de modernizare a țării.
Autor: HotNews
16.10.2018 Actual
808
0

Comentarii 3

 • andreea:

  toti spuneau ca Moldova o sa falimenteze in 2016, dar suntem la sfarsit de 2018 si FMI dau prognoze pozitive, se deschid locuri de munca, se fac drumuri, cresc salariile si pensiile... trebuie de pastrat aceasta stabilitate si de pus si-n continuare presiuni pe politicieni ca sa dezvolte tara in vector pro-europelan!

  16.10.2018 21:39
 • Inga:

  Daca sunt astfel de intilniri, inseamna ca totusi partenerii de dezvoltare au incredere in Republica Moldova si in guvernarea de la Chisinau.

  16.10.2018 21:41
 • Eduard:

  Este extrem de important sa mentinem relatiile bune pe extern cu parteneri strategici, in cursul de dezvoltare cooperarea joaca un rol important, doar asa o sa izbutim spre un viitor mai bun.

  16.10.2018 22:10