Sursa imagine: ipn.md

PL și PLDM, partenerii PAS și PLDM, sunt împotriva integrării europene

Blocarea proiectului de modificare a Constituției, care prevede includerea integrării europene în Legea Supremă, este opera unor cercuri politice afiliate Kremlinului. De această părere este comentatorul politic Roman Mihăeș, într-un articol publicat pe blogul său.

„Miza reală a Kremlinului este să blocheze proiectul de modificare a Constituției, să nu fie integrarea europeană constituțională. Deoarece, în caz de victorie a stîngii proruse la alegeri, ei nu vor putea schimba Constituția cu 2/3, adică mai mult ca sigur nu vor avea 67 de mandate și nu vor putea să ducă țara în Uniunea Eurasiatic. Pe cînd Acordul de Asociere poate fi denunțat cu doar 52 de voturi”, scrie Roman Mihăeș.

„Introducerea sintagmei de integrare europeana in Constitutie inseamna securizarea cursului de integrare europeana si neadmiterea schimbarii vectorului extern, oricine ar cistiga alegerile parlamentare in viitorii  ani”, a mai scris Mihăeș.

Amintim că votarea proiectului de lege, care prevede introducerea obiectivului de integrare europeană în Constituţie, elaborat de Partidul Democrat din Moldova, a fost amânată.

După ce a devenit clar că acesta nu va acumula cele 67 de voturi necesare, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că le mai acordă o şansă PLDM şi PL, care au anunţat că nu susţin introducerea sintagmei în Legea Supremă.

Autor: Ion Vasilos
15.10.2018 Actual
733
0

Comentarii 4

 • Ion:

  Intrebati cetatenii daca doresc in EuroJopa pederasta! Intrebati parintii daca doresc ca copilasii lor sa fie violati de catre pedofilii care conduc EuroJopa!

  15.10.2018 19:58
 • Dorian:

  PLDM și PL și-au arătat fața adevărată. Vedem săptămâna asta ce vor face.

  15.10.2018 20:26
 • Adrian:

  Poate o să înțeleagă acest lucru și Deliu și Ghimpu, mai ales că mesajul lor din campania electorală precedentă, era unul PRO UE și pentru ce lumea i-au votat, ei nu trebuie să uite că e în parlament să reprezinte interesele cetățenilor, nu pe cele proprii.

  15.10.2018 20:32
 • Lider Moldovan:

  Plahotniuk manipulează cu introducerea sintagmei "integrare europeană" în constituție, care de fapt nu înseamnă absolut nimic. Cu liberalii vrea s-o introducă în constituție, iar cu socialiștii o va scoate! Păziți-vă de TALPA IADULUI Plahotniuk și nu vă lăsați prostiți de el!

  15.10.2018 22:17