Sursa imagine: basarabia.md

Marian Lupu participă la o importantă reuniune, la Luxemburg

Copreședintele Adunării Parlamentare EURONEST, Marian Lupu, șeful delegației Parlamentului la EURONEST, va participa la reuniunea miniștrilor de Afaceri Externe din cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul va avea loc astăzi la Luxemburg.

La reuniune vor participa miniștrii de externe din UE și omologii lor din cele șase țări ale Parteneriatului estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, precum și principalele părți interesate implicate în regiune. Reuniunea va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini.
 
În cadrul reuniunii, Marian Lupu va ține un discurs și va avea o serie de întrevederi bilaterale, în cadrul cărora vor fi discutate mai multe subiecte legate de implementarea reformelor, dezvoltarea economică, dialogul și cooperarea statelor membre ale Parteneriatului Estic.
 
Miniștrii de externe vor evalua nivelul de implementare a angajamentelor asumate, inclusiv a priorităților identificate drept cele „20 de rezultate preconizate pentru 2020”. Prioritățile au fost adoptate în cadrul ultimului summit al Parteneriatului Estic din noiembrie 2017 în vederea consolidării economiei, a guvernanței și a societății.
 
Participanții la reuniune vor discuta și ideile privind marcarea celei de a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic, care va avea loc în mai anul viitor.
Autor: HotNews
15.10.2018 Actual
280
0

Comentarii 2

  • Boris:

    Daca nu avem presedinte de tara, macar cineva sa ne reprezinte tara.

    15.10.2018 09:20
  • Vasea:

    Marian Lupu continuă să lucreze pentru Moldova, pentru țară și oameni.

    15.10.2018 10:13