Sursa imagine: gettyimages.com

Mesajul patriarhului rus pentru bisericile ortodoxe

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, speră în păstrarea unităţii lumii ortodoxe, după anunţul Patriarhiei Constantinopolului care sprijină independenţa Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Mai exact, Bartolomeu, patriarhul ecumenic al Constantinopolului, a reafirmat susţinerea pentru independenţa Patriarhiei Kievului sub conducerea Patriarhului Filaret.

Kirill, un apropiat al preşedintelui Putin, a anunţat luna trecută că Biserica Ortodoxă Rusă nu va mai fi parte din structurile guvernate de Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului. Independenţa Patriarhiei Kievului este percepută de Moscova ca un afront la adresa statutului său de pol regional al ortodoxiei.
 
Kiril, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse: Trebuie să găsim rezolvare multor probleme importante. Aceasta include şi reacţia la ceea ce se întâmplă azi în familia Bisericilor Ortodoxe şi la situaţia din Ucraina. Sper că Biserica Ortodoxă va găsi puterea de a depăşi greutăţile pentru a rămâne unită, acest lucru este foarte necesar pentru reînnoirea spirituală a naţiunilor noastre.
Autor: Digi24.ro
14.10.2018 Actual
775
0

Comentarii 2

  • mircea:

    Unitatea bisericilor ortodoxe o distruge patriarhul Kiril.Este normal ca fiecare biserică ortodoxă să aibă independență,locuitorii din țara respectivă au făcut bisericile și plătesc salarii și nu au nevoie de o subordonare suprastatală care seamănă cu încurajarea la trădare și spionaj.Câte informații despre Rusia a transmis Kiril celorlalte biserici ortodoxe?

    14.10.2018 12:02
  • adevarul sau jumatatea lui:

    Kirilikakao cinta in struna Putinkai. Bravo Ucraina! Nu aveti nevoie de rusnaci!!!!

    14.10.2018 20:08