Sursa imagine: realitatea.md

Opinie: PL și PLDM și-au îngropat strategia de campanie pentru viitoarele alegeri parlamentare

Opțiunea împotriva includerii integrării europene în Constituție va costa scump PL și PLDM la viitoarele alegeri parlamentare. Șeful filialei Chișinău a PSD-ului din România, Victor Alexeev, consideră că aceste două formațiuni și-au îngropat strategia de campanie, pentru scrutinul parlamentar din februarie 2019.

”Cum să ai o gelozie atât de mare față de PDM, care a venit cu această inițiativă și care aparține domnului președinte Vlad Plahotniuc , în timp ce Mihai Ghimpu din 2007 strigă în gura mare despre integrarea europeană? Aceste partide astăzi și-au îngropat strategia de campanie”, a declarat Alexeev, în cadrul emisiunii Publika Report, de la Publika TV.

De aceeași părere este și comentatorul politic Nicolae Camerzan. Acesta s-a arătat nedumerit de faptul că PL și PLDM au refuzat să voteze pentru integrarea europeană.

”Cum poți să refuzi să votezi pentru ceea ce ai votat cu trei, patru ani în urmă?”, s-a întrebat Camerzan.

Amintim că votarea includerii sintagmei ”integrare europene” în Constituție a fost amânată pentru săptămâna viitoare, după ce PL și și PLDM s-au pronunțat împotrivă. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că aceștia au pus mai presus frustrările și interesele politice și speră că își vor schimba decizia.

Autor: SV
13.10.2018 Opinii
1523
0

Comentarii 0