Sursa imagine: b1.ro

Moldova ar putea să producă filme în comun cu cineaștii din România și Ucraina

Interese comune in domeniul cinematografiei! Moldova ar putea în timpul apropiat sa producă filme în comun cu cineaştii din Romania şi Ucraina, iar asta le-ar permite ca mai uşor sa-şi promoveze produsul. Producătorii autohtoni au discutat astăzi la această tema cu colegii lor din Ucraina, ţara care înregistrează în ultimii ani o dezvoltare ascendentă a cinematografiei autohtone.
 
Mai mult, schimbul de experiență și instituirea investițiilor în domeniul producției de film va permite o dezvoltare a industriei cinematografice din tarile partenere. Astăzi Moldova are semnate contracte de colaborare cu cineaștii din Franța, Romania, Ucraina și alte state UE.
 
„Pentru noi o colaborare cu o țară cinematografică cum este Ucraina astăzi, este o șansă! Noi trebuie să grăbim timpul astăzi fiindcă noi am rămas cu 25 de ani de acum în ne-producție de film, și de aceia prima perioada este de a stabili relații concrete cu cineaștii din România și Ucraina pasul viitor va fi întâlnirea între directorii de cinematografii din Ucraina, Romania și Republica Moldova”, a declarat directorul CNC Moldova, Valeriu Jereghi.
 
„Noi înțelegem că pentru ca sa ne dezvoltam trebuie să facem parteneriate, trebuie sa deschidem piața inclusiv pentru noi investiții,  trebuie să căutam sa dezvoltam interesele comune. Schimbul de experiență este foarte util. Sunt sigură că împreună am putea sa realizăm un produs cultural mult mai bun și am putea mai ușor să-l promovăm inclusiv pe piața internațională, de aceea muncim împreună în această direcție”, a declarat directorul companiei de film și tv din Ucraina, Olga Panteliomonova.
Autor: trm.md
13.10.2018 Actual
735
0

Comentarii 0