Sursa imagine: voceabasarabiei.md

SCANDALOS! Deputatii PL şi PLDM nu au susţinut proiectul privind introducerea integrării europeană în Constituţie

Deputaţii PL şi PLDM, Ion Casian şi, respectiv, Tudor Deliu nu au susţinut proiectul de lege privind introducerea obiectivului integrării europene în Constituţia Republicii Moldova.

Cu toate acestea, la ședința Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități proiectul a fost avizat pozitiv, cu votul majorităţii formate din deputaţi PDM şi PPEM. Socialiștii au votat împotrivă, iar liberalii și liberal-democrații au refuzat să voteze.

Amintim că, ieri, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că introducerea conceptului de „integrare europeană” în Constituție, ca element de bază a strategiei de dezvoltare a Republicii Moldova, nu trebuie negociat politic și nu trebuie să fie parte a jocurilor politice.

”Fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este pro-european în realitate sau dacă folosește asta ca element electoral”, a spus Plahotniuc.

Proiectul privind completarea Constituției a fost propus de un grup de deputați din fracțiunea PDM și grupul PPEM. Pentru modificarea Legii Supreme sunt necesare 67 de voturi.

Autor: timpul.md
10.10.2018 Actual
847
0

Comentarii 4

 • Ungureanu:

  Curve politice. Mai ales Ghimpu! Nici nu mă așteptam la altceva. În alegerile parlamentare o să vină iar cu drapelul Unirii. Care a compomis-o. Mai nou, și PLDM e cu Unirea. Pe cine cred ei că mint?!

  10.10.2018 14:37
 • Vadim:

  O decizie corectă căci Moldova ține drumul spre Europa, în așa caz trebuie reglementări în domeniul integrarii europene care sa fie în legea superema și să coordoneze legalitatea Asocierii cu UE

  10.10.2018 14:45
 • realist:

  Credeti ca ei degeaba ubla cu Dodon si Usatii prin PMAN?

  10.10.2018 17:41
 • Andrei:

  Ghimpu a spus clar ca sustine, doar daca PD sustibe modificarea constitutie in care limba romana sa fie limba de oficiala. Bravo GHIMPU.

  10.10.2018 20:12