Sursa imagine: Ziarul National

Vlad Plahotniuc, aplaudat de câteva zeci de persoane în etate, care au venit să protesteze la sediul PDM

Un grup de pensionari, în frunte cu activistul și mai nou co-președinte al Mișcării social-politice „Speranța”, Andrei Donică, au venit astăzi în fața sediului Partidului Democrat (PD), în timpul ședinței săptămânale a formațiunii, pentru a-i solicita lui Vlad Plahotniuc majorarea tuturor pensiilor până la minimumul de existență. Petiția semnată de 200 de pensionari a fost înregistrată la cancelaria PD, iar vestea a fost întâmpinată cu aplauze de bătrâni, scrie ziarulnational.md

„Noi, cei din opoziția constructivă extraparlamentară, Mișcarea social-politică Mișcarea Profesioniștilor „Speranța”, ne adresăm dumneavoastră din numele a peste 200 de pensionari moldoveni. Ei sunt nevoiți să lupte pentru a supraviețui cu o pensie mai mică decât coșul de consum. Ați spus că așteptați de la moldoveni să vină cu propuneri. Acești pensionari vă roagă să faceți tot posibilul ca, în cel mai scut timp, Guvernul să le mărească pensiile măcar la minimumul de existență. Sperăm să atrageți atenția și să analizați aceste propuneri ale pensionarilor. Haideți împreună să stopăm genocidul moldovenilor”, se arată în petiția depusă de pensionari.

Andrei Donică a depus petiția la cancelaria PD, iar responsabilii de acolo l-au asigurat că scrisoarea va ajunge la Vlad Plahotniuc și că acesta va veni cu un răspuns. Pensionarii prezenți au primit vestea cu aplauze, după care s-au împrăștiat pe la casele lor.
De menționat că Mișcare social-politică „Speranța” a depus o petiție similară și la Guvern.

Autor: Ion Vasilos
09.10.2018 Actual
836
0

Comentarii 0