Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele moldovenești în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7117 persoane, 83 - persoane eliberate, 56 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală,  984 - încadrate benevol în câmpul muncii.
 
Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 247 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2331 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 32 deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare, din cont propriu, în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 6 pacienți, totodată fiind efectuate 5 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului penitenciar au depistat: 1 telefon mobil, mai multe accesorii, 1 pachet cu substanță de proveniență necunoscută, presupusă a fi narcotice, 2 pastile cu inscripția „B-8”.  Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
 
În perioadă de referinţă, secţia achiziţii publice a perfectat 1 contract, ca urmare a desfășurării procedurii de achiziție COP nr. 18/04035 din 24.09.18 privind achiziționarea aparatelor de aer condiționat cu  SRL „ClimatSistem” – în valoare de 75 950,00 lei, inclusiv TVA.
Autor: HotNews
08.10.2018 Actual
772
0

Comentarii 0