Sursa imagine: trm.md

Volumul comerțului bilateral dintre R. Moldova și China, în creștere

Volumul comerţului bilateral dintre Republica Moldova şi China este în continuă creştere, cu aproximativ 35 de procente anual. Acordul de Liber Schimb, ajuns la cea de-a patra rundă de negocieri, programată pentru luna noiembrie la Beijing, va avea un impact benefic asupra extinderii schimburilor comercial-economice. Despre aceasta a menţionat, într-un interviu pentru Radio Moldova, ambasadorul Republici Moldova în Republica Populară Chineză, Denis Jelimalai.

„Volumul comerțului dintre țările noastre este în continuă creștere cu aproximativ 35% pe an. Referitor la Acordul de Liber Schimb suntem deja în ajunul a celei de-a patra rundă de negocieri ce va ave aloc în luna noiembrie curent la Beijing. Desigur că ne dorim negocieri în condiții echitabile, care ar lua în calcul necesitățile exportatorilor din țara noastră”, a specificat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republici Moldova în Republica Populară Chineză, Denis Jelimalai.
 
El a adăugat că ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a vorbit despre aceasta în cadrul vizitei sale în China, unde a primit garanții că Acordul de Liber Schimb va fi semnat în curând.
Autor: trm.md
08.10.2018 Actual
754
0

Comentarii 3

 • realist:

  Chinezilor le place vinul nostru. Mai bine il exportam la ei decat la rusi

  08.10.2018 09:44
 • timofei:

  China ar putea cumpara toata Moldova daca vor))) Avem produse de calitate, mai ales vinurile, si daca se incheie contracte de export a vinurilor noastre in China atunci producatorii autohtoni o sa primeasca una din cele mai mari piete interne din lume!

  08.10.2018 09:50
 • Valeriu:

  Iata ca autoritatile nu se limiteaza la piata europeana si incearca sa se extinda si pe alte continente.

  08.10.2018 10:10