Sursa imagine: news.ro

Mike Pompeo şi Kim Jong-un au ajuns la un acord pentru un nou summit SUA – Coreea de Nord „cât mai curând posibil”

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi secretarul de stat american Mike Pompeo au ajuns la un acord în privinţa organizării unui nou summit “cât mai curând posibil” şi au discutat potenţiale inspecţii ale SUA la instalaţiile nucleare din Coreea de Nord, a anunţat preşedinţia sud-coreeană, potrivit Reuters.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a discutat cu Pompeo la Seul, după ce secretarul de stat a avut o întrevedere de peste trei ore cu Kim, la Phenian.
 
Pompeo i-a spus lui Moon că el şi Kim au vorbit despre paşii care trebuie urmaţi de nord-coreeni pentru denuclearizare şi despre chestiunea inspectării acţiunilor de către SUA, precum şi despre măsuri pe care le-ar luaîn schimb Statele Unite.
 
Pompeo şi Kim au ajuns la un acord pentru formarea în curând a unui grup de lucru pentru discutarea procesului de denuclearizare şi pentru al doilea summit Coreea de Nord – SUA.
 
“Pompeo şi Kim au fost de acord că al doilea summit SUA – Coreea de Nord va avea loc cât mai curând posibil. Cele două părţi au convenit şi să continue discuţiile pentru a se stabili în detaliu programul şi locul în care se va desfăşura al doilea summit”, se arată într-un comunicat al sud-coreenilor.
 
În luna iunie, preşedintele american Donald Trump l-a întâlnit pe Kim în Singapore, la primul summit dintre cele două ţări.
 
Niciun preşedinte american nu a vizitat Coreea de Nord în timpul mandatului. Grupurile care luptă pentru drepturile omului consideră statul asiatic drept cea mai represivă ţară din lume.
Autor: News.ro
08.10.2018 Actual
770
0

Comentarii 0