Sursa imagine: europalibera.org

Schimburile comerciale între R. Moldova și Ucraina au crescut cu 40%

În prima jumătate a anului curent, schimburile comerciale între Ucraina şi Republica Moldova au crescut cu peste 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, transmite Infotag, care citează o declarație a premierul Volodimir Groisman, făcută la Chișinău.

Volodimir Groisman a precizat că volumul schimburilor comerciale între cele două ţări a ajuns la aproape 500 milioane de dolari americani.
 
Premierul ucrainen a spus că la nivelul ţărilor membre ale GUAM se discută despre posibila introducerea a unui regim de liber schimb, care să contribuie şi la un regim comercial simplificat între producătorii din cele patru ţări.
 
Şeful guvernului ucrainean a menționat că guvernele ţărilor membre ale GUAM au sprijinit în unanimitate propunerea colegului moldovean de a elimina tariful de roaming la nivelul celor patru ţări între Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi Republica Moldova.
 
Întrebat despre posibilitatea de încetare a comunicaţiei feroviare între Ucraina şi Rusia, premierul ucrainean a declarat că ţara sa nu va lua niciodată o decizie care ar putea dăuna partenerilor săi comercial din Republica Moldova în transportul de tranzit.
Autor: Infotag
07.10.2018 Actual
728
0

Comentarii 0