Sursa imagine: dse.md

Explozie puternică într-un bloc din Chișinău. IGSU: Trei persoane, printre care un copil, au decedat

O explozie puternică s-a produs sâmbătă seară, 6 octombrie, într-un bloc de locuit din sectorul Râşcani al capitalei. Deflagrația care a avut loc, în seara zilei de 6 octombrie, pe bd. Moscovei din sectorul Râșcani, a luat viața a trei persoane. Trei etaje ale blocului de locuit situat pe bulevardul Moscovei au fost grav afectate.

Angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara nr. 6 a blocului. Salvatorii și pompierii au depistat două cadavre: o femeie și un copil, sub dărâmături. O a treia persoană, un bărbat de 77 de ani, a murit la spital.
 
 
Blocul unde s-a produs explozia a fost deconectat de la energia electrică, iar locatarii evacuați, zona unde s-a produs deflagrația fiind îngrădită.
 
Sursa deflagrației ar fi fost provocată de o butelie de gaz. Blocul locativ, situat pe bd Moscovei 11, nu este conectat la rețeaua de gaz.
 
La fața locului, IGSU a instituit o celulă de criză. Pentru intervenție în total au fost antrenate 16 unități de tehnică specială și aproape 100 de angajați IGSU, fiind ridicată pe alertă întreagă garnizoană a mun. Chișinău. Pentru stabilirea circumstanțelor deflagrației activează organele de drept. La fața locului sunt antrenați grupul de psihologi al IGSU pentru acordarea asistenței psihologice sinistraților. Salvatorii și pompierii efectuează lucrări de deblocare și căutare în interiorul clădirii.
Autor: HotNews
07.10.2018 Actual
495
0

Comentarii 0