Sursa imagine: ipn.md

Moldovenii cu cetățenie română, așteptați astăzi și mâine la referendum

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în Republica Moldova sunt așteptați în zilele de sâmbătă şi duminică, 6 și 7 octombrie, la cele 35 de secții de votare deschise pe întreg teritoriul țării, pentru a participa la referendumul de revizuire a Constituției Românei. Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 și 21.00, transmite IPN.

Alegătorii sunt chemați să răspundă cu „DA” sau „NU” pentru modificarea Constituției, care să prevadă că familia se întemeiază între un bărbat și o femeie, și nu între doi soți, cum este în prezent.
 
Pentru a participa la referendum alegătorii trebuie să aibă 18 ani împliniți. Cetățenii își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare deschise în străinătate în baza unui act din următoarele: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, cartea electronică de identitate, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu și pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar, pașaportul simplu cu menționarea țării de domiciliu, pașaportul simplu electronic cu menționarea țării de domiciliu, pașaportul simplu temporar cu menționarea țării de domiciliu.
 
Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova poate fi consultată pe pagina web a Ambasadei României.
Autor: IPN
06.10.2018 Actual
822
0

Comentarii 0