Sursa imagine: canal3.md

Referendumul din România, motiv de discordie între Andrei Năstase şi Maia Sandu

Subiectul Referendumului din România provoacă o fisură serioasă în parteneriatul dintre PAS şi PPDA. În timp de Andrei Năstase îndemană cetăţenii români din Moldova să participle la plebiscite, colega sa de alianţă, Maia Sandu, afimră că acesta este un exerciţiu inutil.
 
„Partidul nostru a pledat în permanență pentru valorificarea responsabilă a acestuia și a încurajat toată lumea să participe la acest referendum, indiferent unde se petrece acesta, pentru că mulți dintre noi avem și cetățenia R. Moldova și cetățenia României”, a declarat Andrei Năstase, pentru portalul deschide.md.
 
La rândul său, Maia Sandu va boicota referendumul pentru familie din România care se va desfășura în zilele de 6 și 7 octombrie. În cadrul unei emisiuni televizate, liderul PAS a declarat că, deși deține cetățenie română, nu va participa la plebiscit, pentru că, în acest fel, ar face jocul puterii de la București.

”Eu nu merg la acest referendum. Nu, pentru că cred că este o problemă inventată, pentru a distrage atenția de la subiecte grave, de la subiecte care țin de statul de drept, independența instituțiilor care luptă împotriva corupției și așa mai departe”, a spus liderul PAS.
 
Amintim că la referendumul de sâmbătă şi duminică, românii sunt întrebați dacă sunt de acord ca în Constituție să fie stipulat clar că familia se întemeiază prin căsătoria liber consimțită dintre bărbat și femeie, nu între soți, cum spune redacția actuală. Inițiativa a fost lansată acum trei ani de un grup de organizații neguvernamentale, reunite în Coaliția pentru Familie, care au colectat în favoarea modificării peste 3 milioane de semnături.

Autor: SV
06.10.2018 Actual
924
0

Comentarii 0