Sursa imagine: anp.gov.md

Colaborare moldo-română în domeniul penitenciar

Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova găzduiește în perioada 04-06 octombrie a.c., o delegație, alcătuită din manageri de penitenciare din România.

În prima zi, omologii români s-au întâlnit cu reprezentanți ai Direcției resurse umane din cadrul Direcției generale management instituțional a ANP, fiind puse în discuție un șir de subiecte ce vizează domeniul resurse umane.
 
Membrii delegației s-au referit la standardele de personal, preluarea bunelor practice în domeniul recrutării, selecției de personal, punând accent pe modalitățile de organizare a concursului pentru ocuparea funcțiilor.
 
 
Vizita de studiu are drept scop schimbul de bune practici în domeniul resurselor umane din sistemul administrației penitenciare din Republica Moldova, după reorganizare.
 
Colegii români au efectuat vizite de studiu la Centrul de Instruire și în Penitenciarul nr. 10 - Goian, unde au fost familiarizați cu specificul activității, condițiile de muncă în instituțiile respective. În context, membrii delegației au vizitat spațiile de instruire și cazare ale Centrului, atelierele de lucru ale penitenciarului pentru minori în care au loc lecțiile practice cu deținuții minori, la cursurile vocațional tehnice (cizmar, bucătar, frizer), biblioteca, unde se desfășoară programul „Mâini dibace”.
 
Conform agendei de lucru, vineri, 5 octombriie, reprezentanții români vor întreprinde o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 9 - Pruncul.
 
Potrivit ANP, vizita delegaţiei române în Moldova contribuie la dezvoltarea unei bune relaţii de colaborare dintre autorităţile penitenciare ale ambelor state, oferind posibilitate reprezentanţilor sistemelor penitenciare să beneficieze de schimb de experienţă prin împărtăşirea bunelor practici.
 
Autor: HotNews
05.10.2018 Actual
384
0

Comentarii 0