Sursa imagine: noi.md

Maia Sandu ezită să spună pe ce circumscripție va candida. Se teme că nu va trece filtrul de integritate?

Liderul PAS, Maia Sandu, anunță că ca candida și pe liste de partid, și pe circumscripție uninominală la alegerile din 24 februarie. Ea afirmă însă că va anunța exact circumscripția doar după ce se va finaliza procesul de verificare prin filtrele de integritate.

„Trebuie să trec filtrul de integritate mai întâi după care o să pot să spun sigur „Acum sunt candidat în circumscripția X”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Puterea a patra”.

Potrivit liderului PAS, în prezent atât partidul său, cât și PPDA au depus listele candidaților pentru verificarea acestora prin filtrul de integritate. Sandu afirmă și că ea nu neapărat va fi „cap de afiș” pe lista de partid. „Sunt oameni care sigur vor trece filtrul, care au demonstrat asta în timp. PAS a transmis 50-60 de candidați, o să avem competiție. (...) Toată lumea trece prin aceleași filtre, nu avem oameni predestinați pentru o funcție sau alta”, a punctat Sandu.

Lidera PAS susține că a primit asigurări și de la Bruxelles, și din SUA că următoarele alegeri parlamentare vor fi monitorizate ca niciodată de către partenerii de dezvoltare. „Vor fi misiuni multe, mari și înainte de alegeri, și în ziua alegerilor. Toată lumea este conștientă că se pune la cale o fraudă. Noi trebuie să facem tot ce putem, să ne mobilizăm, pentru că cei din afară pot să ne ajute numai atunci când noi demonstrăm că vrem să trăim într-o țară democratică”, a menționat politiciana.

Autor: timpul.md
05.10.2018 Actual
400
0

Comentarii 2

  • Aurel:

    Maia Sandu este omul lui Platon și Filat, oamenii care se fac răspunzători de furtul miliardului.

    05.10.2018 11:20
  • Teodor:

    Care nahui filtru, daca il trec doar cei care miros a miliard si a stejar?!

    05.10.2018 11:55