Sursa imagine: procuratura.md

Student la medicină, trimis în judecată pentru trafic de influență

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui cetățean al Israelului, student la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Acesta, acţionând intenţionat şi din interes material, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul USMF, responsabile de restabilirea la studii a studenţilor exmatriculaţi, a promis că îi poate determina să restabilească o fostă studentă la instituţia respectivă de învăţământ. În acest scop, învinuitul a pretins de la prietenul tinerei suma de 8000 de euro, în schimbul cărora ex-studenta la medicină urma să fie restabilită la studii în anul III, și să-i fie permisă lichidarea restanţelor din anul II.
 
În continuare, învinuitul a reușit să obțină de la prietenul studentei, suma de 5000 de euro, moment în care a fost surprins în flagrant și reținut de către procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție.
 
Învinuitul şi-a recunoscut vina în săvârșirea infracţiunii şi la moment este liberat provizoriu sub control judiciar.
 
Pentru fapta săvârșită, învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau până la 5 ani de pușcărie.
Autor: HotNews
04.10.2018 Actual
723
0

Comentarii 0