Sursa imagine: army.md

Cooperarea moldo-germană, discutată de ministrul Sturza şi ambasadoarea Ganninger

Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a întâlnit astăzi cu noua ambasadoare a Republicii Federale Germania în ţara noastră, Angela Ganninger. La întrevedere a fost prezent şi ataşatul german al apărării cu sediul la Bucureşti, Cristian Zeice.
 
Oficialii au discutat despre cooperarea militară, situaţia regională şi priorităţile conducerii Ministerului Apărării, cu accent pe reformarea Armatei Naţionale.
 
În acest sens, Eugen Sturza a făcut referire la aprobarea documentelor strategice — Strategia Naţională de Apărare şi Strategia Militară, documente care stabilesc modalitatea de realizare a funcțiilor instituțiilor statului în scopul asigurării apărării naționale. Totodată, acestea presupun consolidarea, dezvoltarea și modernizarea sistemului național de apărare.
 
„Odată cu aprobarea acestor documente, trecem la a doua fază a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare, care înseamnă un nivel nou de colaborare cu partenerii strategici şi modernizarea Armatei Naţionale”, a spus ministrul Apărării.
 
De asemenea, Eugen Sturza a mulţumit Guvernului german pentru sprijinul acordat la instruirea militarilor prin contract, pregătirea contingentelor Armatei Naţionale detaşate în misiunea KFOR, acordarea asistenţei în implementarea proiectelor în sfera medicinii militare, dezvoltarea capabilităţilor Centrului de armament şi muniţii al Armatei Naţionale, precum şi în cadrul proiectului NATO/Parteneriat pentru Pace privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice din Republica Moldova.
 
La rândul său, ambasadoarea Angela Ganninger a spus că Germania este disponibilă să ofere asistenţă pentru dezvoltarea şi modernizarea instituţiei de apărare a Republicii Moldova.
 
Colaborarea moldo-germană în domeniul militar este asigurată prin Acordul interministerial de colaborare în domeniul apărării, semnat în martie 2003.
Autor: HotNews
04.10.2018 Actual
702
0

Comentarii 0