Sursa imagine: army.md

Asistență religioasă în Armata Națională: Reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei, la Ministerul Apărării

Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, l-a prezentat astăzi ministrului Apărării Eugen Sturza pe președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept, Arhimandrit Nicolae Roșca.
 
Eugen Sturza l-a felicitat pe Arhimandrit cu ocazia numirii în noua funcţie şi i-a urat succes în activitate.
 
 
Ministrul Apărării a specificat că asistenţa religioasă în Armata Naţională este bazată pe principii benevole şi contribuie la educaţia patriotică a tuturor categoriilor de militari. În acest sens, Eugen Sturza a menţionat că prezenţa preoţilor în unităţile militare este benefică, pentru că îi ajută pe militari să facă faţă provocărilor şi dificultăţilor serviciului.
 
Colaborarea între Ministerul Apărării şi Biserica Ortodoxă a demarat în 1997, prin semnarea unei declaraţii comune şi, ulterior, semnarea unui plan de acţiuni în domeniu.
 
Planul prevede o serie de activităţi comune desfăşurate de către cele două instituţii, cum ar fi dotarea cu literatură religioasă a bibliotecilor unităţilor militare, elaborarea recomandărilor instructiv-metodice privind asistenţa religioasă, desfăşurarea şedinţelor, seminarelor, convorbirilor duhovniceşti cu militarii din grupurile de risc, binecuvântarea militarilor detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii şi aplicaţii multinaţionale.
Autor: HotNews
03.10.2018 Actual
472
0

Comentarii 0