Sursa imagine: border.gov.md

La muncă în UE: Doi bărbați din Găgăuzia s-au pornit la București cu acte românești falsificate

Doi locuitori ai satului Avdarma, raionul Comrat, nu și-au putut continua călătoria pe ruta Chișinău-București, după ce polițiștii de frontieră le-au dejucat planurile de a munci „oficial” pe teritoriul UE în baza documentelor falsificate. Acum ei riscă să fie cercetați penal pentru deținerea actelor oficiale contrafăcute care ar fi emise de către autoritățile române. 

Incidentul a fost semnalat azi dimineață de către angajații Sectorulului Poliției de Frontieră Aeroport Internațional Chișinău, unde pentru autorizarea trecerii frontierei s-au apropiat doi bărbați, primul în vârstă de 34, iar celălalt de 28 ani.
 
Comportamentul persoanei de 34 ani a prezentat suspiciuni în timpul verificării documentului de călătorie, astfel a fost supus controlului suplimentar. În consecință, polițiștii de frontieră au găsit în bagajul de mână o carte de identitate românească cu semne vizibile ce contrazic autenticitatea acesteia.
 
După câteva minute și tânărul de 28 de ani s-a conformat procedurii de control subsidiar în urma căruia s-a ridicat o altă carte de identitate eliberată de aceeași autoritate competentă din România. Examinarea acestora cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat bănuiala inspectorilor.
 
Audiați, moldovenii au comunicat că nu cunoșteau despre fals, dar au recunoscut că și le-au perfectat pentru a reuși să se angajeze mai ușor în una din țările UE. După reținerea documentelor cu pricina, bărbații au făcut cale întoarsă și nu și-au continuat călătoria.
 
În prezent sunt întreprinse toate acțiunile necesare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspunderea ce se impune a persoanelor implicate și vinovate.
Autor: HotNews
03.10.2018 Actual
464
0

Comentarii 0