Sursa imagine: reuters.com

Politica „vino cu câinele la birou” câștigă teren în Thailanda

Nimo sare dintr-o maşină şi se grăbeşte să ajungă la locul de muncă din cadrul unei agenţii de publicitate din Bangkok. Însă Nimo nu este un angajat obişnuit, ci un câine din rasa Husky care îşi însoţeşte zilnic proprietara la birou.
 
 
Moda de a veni cu câinele la birou câştigă teren în Thailanda, în special în companii precum cele de publicitate, binecunoscute pentru programul neregulat de muncă al angajaţilor lor. Această politică ajută la diminuarea stresului la locul de muncă şi, totodată, reprezintă o metodă de atragere şi fidelizare a angajaţilor, potrivit unor opinii.
 
''Pentru că iubesc câinii, acest lucru m-a făcut să îmi doresc să lucrez aici'', a declarat Thimpaporn Phopipat, în vârstă de 29 de ani, proprietara lui Nimo care vine la muncă însoţită şi de Muu Pan, un patruped din rasa Chihuahua, relatează marţi Reuters.
 
Şi alte firme de publicitate din capitala Thailandei au adoptat politici prietenoase cu animalele, însă YDM, care are aproape 200 de angajaţi şi 20 de câini care vin cu proprietarii lor la serviciu, este de departe cea mai mare companie care a adoptat această politică.
 
Mai multe studii au subliniat beneficiile prezenţei câinilor la locul de muncă, însă o cercetare realizată în luna mai 2017, publicată în International Journal of Environmental Research and Public Health, a avertizat cu privire la efectele negative ale acestei practici, enumerând printre potenţialele pericole alergiile şi bolile transmise de animale. Totuşi, acelaşi studiu a indicat faptul că animalele de companie ajută la diminuarea stresului la locul de muncă, precizează Reuters.
 
Chiar şi cei care nu vin la serviciu cu animalele de companie sunt de părere că acestea îi ajută pe colegi să socializeze. ''Uneori, lucrurile pot deveni haotice, însă este un haos pozitiv pentru că mă binedispune şi mă relaxează'', a declarat Jitramas Watana-ug, în vârstă de 31 de ani, manager contabil la YDM.
 
Directoarea agenţiei, Anankanart Kongpanichku, în vârstă de 42 de ani, a introdus politica prietenoasă cu câinii de companie imediat după ce a fondat YDM, în urmă cu opt ani. ''Pentru mine este o bucurie, mă simt ca acasă'', a spus ea.
Autor: Agerpres
03.10.2018 Actual
347
0

Comentarii 0