Sursa imagine: today.md

Un partener al lui Veaceslav Platon în afacerile de spălare de bani a fost reținut la Moscova

Unul dintre principalii parteneri de la Moscova ai oligarhului Veaceslav Platon în ”Laundromatul Rusesc” a fost reținut de Comitetul de Anchetă al Federației Ruse. Este vorba despre omul de afaceri Valeri Markelov, despre care portalul de investigații zeppelin.md a scris că e un personaj apropriat de FSB și capul unui veritabil imperiu financiar, creat pe seama Căilor Ferate Ruse. Markelov este acuzat de corupție și spălare de bani, după denunțurile bancherilor Alexandr Antonov și Gherman Gorbunțov.

Potrivit unei investigații realizată de portalul Zeppelin, parteneriatul dintre Veaceslav Platon și Valeri Markelov a vizat și atacul raider asupra “Universalbank”, de la Chișinău, produs în anul 2011.
 
”Platon se implică plenar, la comanda patronilor săi din FSB, în atacul raider asupra “Universalbank” a lui Gherman Gorbunțov, cu care grupul Yakunin de la Căile Ferate Rusești (RJD) intrase în reglări de conturi, încercând să recupereze o pretinsă datorie”, scriu cei de la zeppelin.md. În aceste reglări de conturi erau implicați Boris Ușerovici și Valeri Markelov.
 
Conform unei scheme identice celei aplicate în Laundromat, cu ajutorul judecătorilor moldoveni subordonați, Platon îl deposedează în 2011 pe Gorbunțov de banca de la Chișinău. Iar operațiunea este realizată cu implicarea directă a lui Renato Usatîi.

Autor: today.md
03.10.2018 Actual
554
0

Comentarii 2

 • realist:

  Mai bine cautati unde-s miliardele furate de Platon si Filat si intorceti-le inapoi!

  03.10.2018 15:07
 • timofei:

  Moscova sterge urmele
  si chiar daca agentura lor este arestata peste tot in lume, oricum regimul ocupant al lui Putin cum statea asa si sta gandindu-se la alte scheme de saracire a statelor CSI

  03.10.2018 15:09