Sursa imagine: moldpres.md

Autoritățile vor găsi soluții pentru ca minorii nevaccinați să se poată întoarce la școală

Autoritățile caută o soluție de compromis, astfel încât copiii nevaccinați să se întoarcă la școală. Anunţul a fost făcut astăzi de către vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, la finele şedinţei Coaliției de guvernare.

Potrivit lui Ghileţchi, subiectul şcolarizării copiilor nevaccinaţi este unul de interes pentru mulţi părinţi din ţară, care din varii motive nu şi-au vaccinat copiii. „Există un număr relativ mare de copii care astăzi nu frecventează școala din cauza nevaccinării. Am convenit cu Guvernul să găsim o soluție de compromis, pentru ca ei să se întoarcă la școală. Între timp, trebuie să se ducă discuții cu părinții, cu medicii de familie pentru ca copiii să fie vaccinați", a opinat Ghilețchi.
 
Ieri, deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care a solicitat înaltului for să se expună dacă este constituțională obligativitatea impusă de autoritățile din sănătate pentru vaccinarea copiilor împotriva rujeolei. El a menţionat că fracţiunea din care face parte va veni cu o inițiativă în Parlament pentru a anula din legislația națională legea și articolele care obligă vaccinarea, deoarece „acest lucru ar fi discriminatoriu, nu aduce folos familiei și țării per ansamblu”.
 
La finele lunii august, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis un ordin prin care a anunţat Cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei şi a recomandat instituţiilor de învăţământ să nu accepte în procesul de studii copiii nevaccinaţi.
 
În perioada 1 ianuarie – 2 octombrie 2018, au fost înregistrate 295 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate.
Autor: Moldpres
02.10.2018 Actual
472
0

Comentarii 1

  • fafa fafaf:

    interesant...

    02.10.2018 21:32