Sursa imagine: ipn.md

Candu: Cumpărarea de către investitori a pachetului de acțiuni de la MAIB este prima mare recuperare a activelor bancare furate

Cumpărarea unui pachet important de acțiuni de la Moldova Agroindbank de către un consorțiu internațional este un mare succes pentru autoritățile Republicii Moldova. Opinia a fost exprimată de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, la briefingul susținut după ședința Coaliției de guvernare. Potrivit șefului Legislativului, tranzacția este o primă recuperare considerabilă a activelor furate din sistemul bancar.
 
“Sunt investitori străini importanţi, care îşi consolidează prezenţa pe piaţa financiară. Vor aduce beneficii sistemului bancar şi economiei. O parte semnificativă va fi restituită statului şi vom avea o primă mare recuperare a activelor bancare”, a declarat Andrian Candu

Potrivit președintelui Parlamentului, este vorba despre 451 de milioane de lei, obținute din vânzarea acțiunilor deținute ilegal de către oligarhul Veaceslav Platon. Acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul privind frauda bancară.

Amintim că astăzi a fost semnat contractul de cumpărare a 41,09% din acțiunile Moldova Agroindbank de către un consorțiu internațional, format din BERD, Invalda INVL și Horizon Capital.

BERD a devenit recent acționar majoritar, alături de Banca Transilvania, și în altă instituție bancar din țara noastră – Victoriabank.

Autor: SV
02.10.2018 Actual
448
0

Comentarii 2

  • Vadim:

    După ce triada Platon-Filat-Șor a devalorizat sistemul bancar din Moldova prin furtul miliardului și prin atacuri raider, BEM, BERD, FMI și BEI a cerut securizarea sistemul bancar din țară. Iar aceasta tranzacție duce anume la securitatea acestuia

    02.10.2018 14:59
  • Vasile:

    BERD este si va ramine unul dintre cei mai siguri parteneri a tarii! Ei deja au reusit sa investeasca in proiectele din tara , circa un miliard!

    02.10.2018 18:34