Sursa imagine: ziarullumina.ro

O parohie din România și o parohie din R. Moldova s-au înfrățit

Parohia Tomeşti I din Iaşi a semnat un protocol de înfrățire cu Parohia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din oraşul Ialoveni. Documentul a fost semnat pe 8 septembrie, după Sfânta Liturghie oficiată de preoți de la ambele biserici, scrie infoprut.ro.

Înfrățirea are în vedere dezvoltarea unor proiecte specifice cu un caracter misionar şi pastoral, prin care se vor iniţia acţiuni concrete de cunoaştere şi cooperare. Vor avea loc vizite frăţeşti reciproce având caracter misionar şi pastoral, prin care se va putea cunoaşte mai bine viaţa duhovnicească din parohiile respective, astfel încât preoţii şi credincioşii să comunice direct, să se roage şi să lucreze misionar împreună.
 
De asemenea, vor fi roganizate pelerinaje la obiective religioase şi mănăstiri din cele două state, tabere şi întâlniri cu tinerii din parohii sau mese rotunde la care să fie dezbătute subiecte de natură misionară şi pastorală, la care să fie invitaţi şi alţi preoţi din zona respectivă, oficialităţi locale, intelectuali, misionari laici. 
 
Primăria comunei Tomeşti este înfrăţită cu Primăria oraşului Ialoveni. Grație înfrățirii, preoţii din Republica Moldova au participat la „Zilele Comunei Tomeşti 2018”.
Autor: infoprut.ro
Sursa: ziarullumina.ro
15.09.2018 Actual
352
0

Comentarii 0