Sursa imagine: imagine simbol

Cinci portaluri media on-line regionale, lansate cu suportul Guvernului Marii Britanii

Cinci reprezentanţi de la portalurile de ştiri din Drochia, Bălţi, Ialoveni, Basarabeasca şi Comrat şi-au prezentat platformele media. Ei îşi doresc să diversifice sursele de informare independente pentru localităţile rurale, iar acest lucru a fost posibil cu susţinerea partenerilor externi, care au finanţat cinci start-up-uri în domeniul media on-line în patru regiuni de dezvoltare din Moldova, relatează Moldova 1.

„Dacă, de exemplu, avem o problemă în localitate, noi scriem despre aceasta şi încercăm, prin intermediul portalului, să o soluţionăm. Dacă vorbim despre familii social-vulnerabile încercăm să le ajutăm prin organizarea actelor de caritate”, a specifica administratoarea unui portal de știri din orașul Drochia, Cristina Jitari.

„Noi suntem primul site de ştiri din Bălţi în limba română, de aceea, mi-am propus să aplic, să accept provocarea, pentru a diversifica media din regiune. Am avut parte de diverse training-uri la care au fost invitaţi experţi din domeniul media, care ne-au ghidat”, a afirmat reprezentanta unui portal de știri din municipiul Bălți, Iana Cornilov.

Proiectul a durat un an, timp în care participanţii au fost ghidaţi de jurnalişti cu experienţă în media on-line. „Atunci când ne uităm pe regiuni şi mai ales nu pe regiunile mari, dar pe localităţi, putem să vedem mai puţină media sau mai puţin dezvoltată şi de aceea am vrut să-i ajutăm să devină lideri în comunitatea lor”, a menționat coordonatoarea de proiect de la Asociația Presei Independente (API), Stela Roman.

„Este un proiect pilon pentru media on-line la nivel regional. Tot mai mulţi oameni se informează din mediile on-line şi ne dorim să însănătoşim acest domeniu. Pentru asta vom investi în echipe tinere, care sunt gata să facă jurnalism de calitate”, a spus directorul executiv al API, Petru Macovei.

„Ne dorim să contribuim la promovarea presei on-line în Moldova care să aducă oamenilor ştiri transparente, veridice şi să se ghideze după principiul mediei independente”, a declarat directorul de programe la Ambasada Marii Britanii în țara noastră, Chris Perkins.

Proiectul „Start-up-uri în media on-line în regiunile Moldovei şi suport pentru profesionalizarea presei regionale în scopul informării obiective şi responsabilizării aleşilor locali” a fost implementat de API şi finanţat de Guvernul Marii Britanii.

Autor: trm.md
17.08.2018 Actual
840
0

Comentarii 0