Sursa imagine: AFP

Peste 300 de instituţii mass-media din Statele Unite au lansat o campanie privind libertatea presei ca reacţie la criticile lui Trump

Peste 300 de instituţii mass-media din Statele Unite au lansat joi o campanie privind libertatea presei pentru a contracara atacurile împotriva jurnaliştilor lansate de preşedintele american Donald Trump, care i-a catalogat pe jurnalişti drept "duşmani ai poporului", informează postul BBC News.

 Cotidianul The Boston Globe a lansat săptămâna trecută un apel la demararea unei campanii de condamnare a "războiului murdar" al preşedintelui Trump împotriva mass-mediei, folosind hashtag-ul #EnemyOfNone (Duşmanul Nimănui).

Donald Trump a criticat în repetate rânduri instituţiile media care potrivit acestuia realizează "ştiri false" citând surse anonime ce exprimă opinii negative despre el, afirmând că jurnaliştii sunt "cea mai de jos formă a umanităţii", iar presa este "periculoasă şi bolnavă" sau "dezgustătoare".

The Boston Globe a promis să publice pe data de 16 august un editorial "privind pericolele asaltului Administraţiei (Trump) asupra presei", şi a îndemnat alte instituţii să facă la fel.

Autor: mediafax.ro
16.08.2018 Actual
869
0

Comentarii 0