Sursa imagine: defenseromania.ro

Războiul din Siria, distrugeri de sute de miliarde de dolari

Războiul din Siria a provocat distrugeri de aproape 400 miliarde de dolari, estimează ONU.

Războiul care devastează Siria de peste şapte ani a provocat distrugeri estimate miercuri de ONU la aproape 400 miliarde de dolari (345 miliarde de euro), transmite AFP.
 
Estimarea a fost făcută publică la Beirut, cu ocazia unei întruniri a peste 50 de experţi sirieni şi internaţionali, reuniţi de Comisia Economică şi Socială a Naţiunilor Unite pentru Asia Occidentală (CESAO). Aceasta a estimat 'volumul distrugerilor' la peste 388 miliarde de dolari (334 miliarde de euro), cifră care nu include 'pierderile umane' - persoanele ucise sau pierderile de oameni calificaţi din cauza deplasărilor de populaţie.
 
Mai mult de jumătate din locuitorii Siriei s-au refugiat din ţară sau în interiorul ei în ultimii şapte ani, în timp ce conflictul a făcut peste 350.000 de morţi.
 
Un raport complet privind impactul celor şapte ani de război urmează să fie publicat în luna septembrie, a indicat CESAO.
Autor: defenseromania.ro
09.08.2018 Actual
715
0

Comentarii 1

  • ProEuropa:

    Bravo Basar! Bravo Putin! Ati castigat razboiul. Ramane sa restabiliti tara. Dar sute de mii de vieti nu le veti justifica niciodata. Dar niciodata.

    09.08.2018 11:27