Sursa imagine: news.ro

După incendiul devastator de vegetație, vor fi demolate 3.200 de clădiri construite ilegal

Grecia va demola 3.200 de clădiri construite ilegal după ce acestea au blocat potenţiale căi de salvare a oamenilor prinşi în incendiul de vegetaţie care a ucis zeci de persoane, scrie Reuters.

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat că Grecia nu trebuie să mai permită construirea ilegală, lucru care a fost comun în ultimii zeci de ani din cauza birocraţiei şi corupţiei. El a adăugat că demolarea clădirilor ilegale va începe imediat în regiunea Attica, acolo unde se află şi capitala, Atena.
 
„Haosul construirii ilegale, care ameninţă vieţile umane, nu mai poate fi tolerat”, a afirmat Tsipras într-un discurs ţinut în oraşul Lavrio.
 
Construcţiile ilegale sunt comune în Grecia acolo unde au chiar şi un nume: „afthereta”, însemnând clădiri construite „arbitrar”.
 
Tsipras a declarat că oricine se află în procesul construirii unei clădiri fără autorizaţie  va fi obligat să renunţe.
 
Dezastrul a avut şi consecinţe politice. Şeful departamentului de protecţie civilă şi-a dat demisia luni, la o zi după ce guvernul a înlocuit şefii poliţiei şi pompierilor.
 
De asemenea, ministrul Protecţiei Civile, Nikos Toskas, şi-a dat demisia vineri după ce a declarat că au existat mai multe erori în felul în abordarea autorităţilor.
Autor: News.ro
08.08.2018 Actual
812
0

Comentarii 0