Sursa imagine: Facebook

Zeppelin Investigations către Veaceslav Platon: Vă rugăm să confirmați dacă atacurile la sistemul financiar-bancar moldovenesc au avut un caracter orchestrat și dirijat de Dvs

Redacția portalului de investigații Zeppelin Investigations îi cere public oligarhului condamnat Veaceslav Platon să confrme implicarea sa în atacurile la adresa sistemului financiar-bancar din Moldova, din perioada 2010-2014, cunoscute drept «Miliardomat».

«Rugăm să ne confirmați, prin intermediul avocaților dvs, al paginilor pe care le administrați pe rețelele de socializare prin intermediul reprezentanților dvs, sau pe orice altă cale comodă pentru dvs, în termen de 5 zile: 1) Dacă atacurile din perioada sus-indicată la sistemul financiar-bancar moldovenesc au avut un caracter orchestrat și dirijat de Dvs., fiind coordonate și aplicate în calitate de diversiune economică și armă împotriva securității Republicii Moldova; 2) Care a fost rolul dvs. în cadrul acestui atac și care au fost scopurile urmărite de dvs. și cei reprezentați de dvs. în cadrul Laundromatului Rusesc și atacului la sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova», se conșine într-o scrisoare deschisă adresată lui Veaceslav Platon.

Jurnaliștii de la Zeppelin Investigations susțin că au drept scop stabilirea adevărului, bazat pe probe.

«Cunoaștem că ați studiat cu atenție ampla noastră investigație „Miliardomat. Moldovan LAUNDROMAT” (http://zeppelin.md/…/invest…/miliardomat-moldovan-laundromat), concluziile căreia au fost confirmate recent și de Roman Anin, jurnalistul de investigație de la Moscova care a deconspirat în presa internațională „Laundromatul Rusesc”. La fel, cunoaștem cu certitudine că investigația noastră s-a lăsat cu reacții din partea dvs, inclusiv cu încercări de a intimida sursele și alte persoane care ne-au ajutat în administrarea probelor. Scopul nostru fiind exclusiv stabilirea adevărului, bazat pe PROBE, ținem să vă încurajăm să încetați atacurile orchestrate la membrii echipei și sursele noastre. Or, aceste reacții vin doar să vă înrăutățească situația și să demonstreze în sine, o dată în plus, corectitudinea concluziilor investigației», notează redacția portalului citat.

Autor: SV
06.08.2018 Actual
861
0

Comentarii 1

  • Vadim:

    Că doar nu cred că vă așteptați ca acest raider de Platon să confirme implicarea sa în toate aceste scheme și cu toate că există dovezi clare, cel mai probabil el în continuare vă nega acest fapt. Ați văzut voi vreun hoț să recunoască că a furat?

    06.08.2018 16:28