Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Ultimul meniu al pasagerilor de pe Titanic! Ce conţinea

Titanicul s-a scufundat la finalul zilei de 14 aprilie 1912, după ce s-a lovit de un aisberg. Mai multe documente au rămas intacte în urma dezastrului şi au scos la iveală cum s-a desfăşurat ultima zi a călătorilor pe vas.

Pasagerii de pe „nava viselor” erau împărţiţi în trei clase. În timp ce călătorii de la clasele inferioare ocupau cea mai joasă parte a navei, pasagerii de la prima clasă ocupau primul etaj. Însă marea diferenţă care exista între cele trei clase era în mâncarea pe care o primeau.

Meniul de la clasa I arată că nu le lipsea nimic. File de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la grătar, creveți, sardine afumate, maioneză de somon sunt doar câteva din preparatele  servite la masă.

La final, pasagerii au servit un platou bogat de brânzeturi: Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Camembert, Roquefort, St Evel, Cheddar. Că băutură, au servit bere din Munchen la draft, cu gheață. Toate costurile cinei ajungeau şi la 12.000 de dolari.

Pasagerii clasei a doua serveau la micul dejun fructe, peşte proaspăt, rinichi de vită la grătar şi bacon, cârnaţi la grătar, piure de cartofi, ouă prăjite, cartofi prăjiţi, iar printre băuturi se numărau ceaiul şi cafeaua.


La cină călătorii se bucurau de miel de primăvară, sos de mentă, friptură de curcan, sos cranberry, pui curry cu orez, orez fiert. Ca desert, pasagerii aveau de ales între budincă de prune, îngheţată americană, nuci asortate, fructe proaspete şi biscuiţi, iar ca băutură serveau doar cafea.

Situaţi în cea mai joasă parte a navei, călătorii de la clasa a treia aveau pe masă, la micul dejun, pâine proaspătă cu unt, marmeladă, fulgi de ovăz cu lapte, ceai şi cafea. La cină serveau supă de orez, pâine proaspătă, cartofi fierţi şi friptură de vită.

Autor: clickpentrufemei.ro
06.08.2018 Caleidoscop
892
0

Comentarii 0