Sursa imagine: army.md

Ambasadorul Lituaniei în Moldova, decorat de ministrul Apărării

Ministrul Apărării Eugen Sturza l-a decorat astăzi pe ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme”. Distincţia a fost oferită pentru promovarea păcii și democrației în lume, contribuţie meritorie la dezvoltarea relaţiilor de colaborare bilaterală şi cu ocazia încheierii misiunii în ţara noastră.
 
Eugen Sturza i-a mulţumit diplomatului pentru sprijinul oferit de Lituania la modernizarea şi reformarea domeniului de apărare din Republica Moldova. Ministrul Apărării s-a referit, în acest sens, la excelenta colaborare pe segmente importante, cum ar fi învăţământul militar, asistența experților pentru reformarea sectorului de apărare, instruirea în cadrul exerciţiilor multinaţionale.
 
Ministrul Sturza a adăugat că instituţia de apărare este interesată de consolidarea parteneriatului dintre Republica Moldova şi Lituania, accentuând că experienţa vastă a Lituaniei este un exemplu de reformare a forţelor armate.
 
La rândul său, Rimantas Latakas a spus că pentru el a fost un privilegiu să reprezinte ţara sa la Chişinău şi a reiterat deschiderea Lituaniei pentru cooperare pe domeniul de securitate şi apărare.
Autor: HotNews
Sursa: army.md
03.08.2018 Actual
920
0

Comentarii 0