Sursa imagine: canal2.md

Cinci troleibuze noi cu aer condiţionat vor circula de la sfârşitul lunii pe rutele municipale

Până la sfârşitul lunii august curent, alte cinci troleibuze de tip nou cu propulsie autonomă vor fi puse în circulaţie pe rutele municipale. Aceste troleibuze sunt primele unităţi de transport din parcul întreprinderii municipale „Regia Transport Electric Chişinău” (RTEC) care vor fi dotate cu sisteme de aer condiţionat.

Potrivit directorului RTEC, Dorin Ciornâi, în prezent se execută lucrări de montare a acumulatoarelor și ajustarea sistemelor electrice de bază la cele cinci unităţi de transport. Aceste troleibuze vor avea unele modificări ale blocurilor optice, care vor fi dotate integral cu faruri LED.
 
Costul unei unități de transport este de circa 214 mii de euro, surse financiare prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria municipiului Chișinău.
 
Până la finele anului curent, alte 15 seturi de troleibuze vor fi livrate RTEC de către uzina din Belarus, pentru asamblarea finală. Dintre acestea, zece unități de transport vor fi cu propulsie autonomă și sisteme de aer condiționat, iar cinci troleibuze cu fir.

Autor: trm.md
03.08.2018 Actual
856
0

Comentarii 0