Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

E demonstrat! Câtă cafea ar trebui să bei ca să ai energie pe tot parcursul zilei

Se spune că a prepara o cafea bună este o adevărată artă, însă pentru o cafea eficientă, care să crească productivitatea, este e nevoie de știință.

Armata americană a creat un algortim revoluționar care îți arată cu exactitate de câtă cafeină are nevoie corpul fiecăruia pentru a funcționa la capacitate maximă.

Metoda ingenioasă a fost dezvoltată de armata SUA, împreună cu Departamentul de Apărare, pentru ca soldații privați de somn să aibă suficientă energie pentru a-și putea duce sarcinile la bun sfârșit, notează Daily Mail.

Astfel, cei care dorm doar câteva ore pe noapte sunt sfătuiți să consume 200 de mg de cafeină atunci când se trezesc și alte 200 de mg patru ore mai târziu. O cafea conține, în mod normal, aproximativ 100 de mg de cafeină.  

Pe de altă parte, cei care lucrează pe timpul nopții ar trebui să consume 200 de mg de cafeină la începutul programului.


Acest algoritm se schimbă în funcție de orele de somn și de programul fiecăruia. Spre exemplu, o persoană care a dormit cinci ore pe timpul nopții și s-a trezit la ora 6 ar trebui sa bea prima cafea la ora 7, iar pe a doua două ore mai târziu, adică la 9.

Momentan, algoritmul nu este public,  însă cercetatorii vor să creeze o aplicație pentru smartphone care să vină în ajutorul celor care au un program haotic și care pierd multe ore de somn.

Autor: clickpentrufemei.ro
03.08.2018 Caleidoscop
1406
0

Comentarii 0