Sursa imagine: glamour.ro

5 pași simpli pentru a adormi mai repede

Dacă și tu te-ai săturat de numărat oi (sau alte activități similare), trebuie să știi că te înțelegem perfect. Insomniile ne dau adesea bătăi de cap și nu reușim să găsim soluția ideală. Din fericire există 5 pași pentru a adormi mai repede iar noi îți recomandăm să îi aplici din seara asta.

5 pași pentru a adormi mai repede și a scăpa de insomnii

Pasul 1:
Asigură-te că dormitorul tău este pregătit pentru o noapte liniștită de somn. Este esențial ca încăperea în care dormi să fie aerisită, curată și ordonată. Foarte important: toate gadget-urile trebuie închise cu două ore înainte de a te pregăti să te culci – lumina albastră este extrem de dăunătoare somnului.

Pasul 2: Poți aprinde o lumânare cu parfum subtil cu două ore înainte de culcare. Uleiurile esențiale te vor relaxa de îndată ce vei păși în cameră.

Pasul 3: Pregătește-ți o baie caldă la care adaugi două căpăcele de ulei esențial. O îmbăiere de 10-15 minute este exact cât ai nevoie pentru ca uleiul să pătrundă în vasele de sânge, fie prin inhalație, fie prin absorbire. Mărește-i efectul printr-un truc simplu de respirație: inspiră pe nas timp de 7 secunde și expiră pe gură timp de 11 secunde. Acest exercițiu îți va calma bătăile inimii.

Pasul 4: Nu te grăbi prea tare după baie să te aranjezi. Oferă-ți câteva minute. Un masaj delicat cu ulei pe tot corpul, inclusiv pe tălpi, în timp ce inhalezi adânc mireasma, va face minuni. O pastilă de magneziu și ești gata să te liniștești înainte de ora de culcare.

Pasul 5: Mai citește câteva pagini și ești gata de culcare!

Autor: zumi.md
01.08.2018 Caleidoscop
1382
0

Comentarii 0