Sursa imagine: Ziarul National

Calculele făcute de directorul unei companii de producere a produselor Bio, după adoptarea legilor privind stimularea fiscală și reducerea fiscalității

Managerul general al Companiei „ProGrain Organic”, specializată în producerea produselor Bio, Spartac Chilat, susține că a făcut deja calculele privind impactul legilor care se referă la stimularea fiscală și reducerea fiscalității. Acesta salută adoptarea acestor legi și așteaptă ca guvernanții să adopte și alte legi care să ajute mediul de afaceri.

Potrivit lui Chilat, adoptarea acestor legi îi permite să majoreze salariile celor 41 de angajați ai săi. „Este vorba, în medie, de o majorare de 200 - 250 de lei. La prima vedere nu pare o suma prea mare, dar oricum e ceva benefic pentru angajații noștri”, a declarat acesta.

De asemenea, acesta spune că majorarea scutirii personale până la echivalentul minimului de existență – 24 de mii de lei pentru trimestrul IV al anului 2018 și întreg anul 2019, va avea impact asupra angajaților săi. „De această scutire vor beneficia angajații care au copii”, a adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, Spartac Chilat afirmă că și compania sa va plăti impozite mai mici, iar banii vor fi folosiși pentru dezvoltare și majorarea salariilor.

„Calculele făcute de noi arată că vom economisi anual în jur de 180 de mii de lei. Noi am așteptat să fie scutiri mai mari, dar ne mulțumim și cu atât. 180 de mii de lei nu sunt bani de neglijat, mai ales pentru o companie ca a noastră. Astfel, noi ne propunem să creștem salariile, precum și contribuțiile la stat”, a mai adăugat sursa citată.

Autor: ziarulnational.md
31.07.2018 Actual
890
0

Comentarii 0