Sursa imagine: army.md

Letonia are un nou atașat militar în Moldova

Secretarul General de Stat, Radu Burduja, a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Atis Lots, care l-a prezentat pe noul ataşat militar leton, cu sediul la Kiev, colonel Eriks Naglis.

Radu Burduja l-a felicitat pe diplomatul militar cu ocazia desemnării în funcţie, exprimându-şi convingerea că noul ataşat militar va contribui la derularea proiectelor iniţiate, precum şi la impulsionarea agendei moldo-letone pe segmentul de apărare.
 
Colonelul Eriks Naglis a declarat că este un privilegiu să deţină funcţia de diplomat militar în Republica Moldova şi va depune efort pentru consolidarea parteneriatului cu Armata Naţională.
 
 
Noul ataşat militar leton este absolvent al Colegiului de Război din SUA şi a obţinut titlul de magistru în Studii Strategice. A deţinut diverse funcţii de comandă în cadrul instituţiei de apărare a Letoniei şi a participat la operaţiuni de menţinere a păcii în Bosnia şi Herţegovina şi Irak.
 
În cadrul întrevederii, părţile au discutat, de asemenea, despre situaţia regională, cooperarea bilaterală pe dimensiunea militară şi perspectivele de consolidare a parteneriatului moldo-leton.
 
Secretarul General de Stat i-a informat pe oficialii letoni despre principalele obiective ale instituţiei de apărare stabilite pe termen mediu cum ar fi: profesionalizarea Armatei Naţionale, elaborarea, aprobarea şi implementarea documentelor strategice în domeniul apărării, precum şi cooperarea cu organizaţiile internaţionale. În acest sens, Radu Burduja a menţionat că Letonia este un exemplu pentru Republica Moldova privind reformarea armatei şi că ţara noastră este interesată de preluarea expertizei în sectorul de apărare.
 
La rândul său, Atis Lots a spus că Letonia va sprijini în continuare proiectele iniţiate de Ministerul Apărării, care au ca obiectiv transformarea Armatei Naţionale într-o instituţie profesionistă, gata să-şi îndeplinească misiunile ce-i revin.
Autor: HotNews
31.07.2018 Actual
735
0

Comentarii 0